Niečo o mne

blogpic

Takže predpokladám, že ste si sem klikli, aby ste zistili, čo som zač. Akú diétu držím, aký alternatívny výživový štýl vyznávam, PREČO, och, PREČO LEN som si založila ďalší z milióna výživových blogov.

Začnem tým, ako som sa k výžive dostala. Priznám sa, že som nikdy nebojovala so svojou hmotnosťou a nemám pre vás žiadne svedectvo o tom, ako mi výživa pomohla schudnúť. Nerozpoviem vám ani príbeh o tom, ako som vďaka zdravej strave porazila ťažkú chorobu. Vlastne, ešte dávno pred tým, než som sa začala zaujímať o výživu, zaujali ma hodiny biológie a chémie. No dobre, k chémii som si svoj vzťah musela pestovať trochu dlhšie, ale biológiu som mala rada od chvíle, keď sme prešli od tyčiniek a piestikov k ľudskému telu. Fascinovalo ma učiť sa o tom, ako naše telo funguje, čo sa odohráva na tej najnižšej úrovni ľudského organizmu, prečo sa s nami deje to a prečo hento.

Keď sa už stane takýto zázrak, že vás nejaký ten predmet v škole nadmieru baví, tak ho chcete ísť pochopiteľne aj ďalej študovať. S biológiou má človek niekoľko možností. Mnohé študijné odbory vás však zavedú priamo do laboratórií, kde strávite väčšinu svojho štúdia. To nebolo nič pre mňa. Keďže mám slabý žalúdok a nemôžem vidieť krv, medicína pre mňa bola out od prvého okamihu. Možno si vravíte, že keby som veľmi chcela byť lekárkou, tak by som sa cez to preniesla. Asi máte pravdu. Nakoniec som však predsa len skončila na Lekárskej fakulte v Brne, kde som absolvovala odbory Nutričný terapeut a Nutričný špecialista.

Dá sa povedať, že výživa ma začala baviť v okamihu, keď som zistila, že je to niečo viac, než iba filozofovanie o zdravých a nezdravých potravinách a hľadanie toho jediného správneho smeru, ktorý nám prinesie zdravie a vitalitu. Výživa je celá veda, v rámci ktorej sa môžete vzdelávať celý život a stále nebudete vedieť všetko.

Založením tohto blogu som chcela vytvoriť miesto, na ktorom budú môcť čerpať informácie všetci, bez ohľadu na to, či sú vegetariáni, vitariáni alebo paleo. Nie som zástanca žiadneho alternatívneho spôsobu stravovania, ale nevystupujem proti tým, ktorí sú. Vystupujem proti tým, ktorí šíria nepravdivé či zveličené informácie a poplašné správy, zastrašujú nimi ľudí a navyše na tom akoukoľvek formou zarábajú.

Verím, že si tu aj vy nájdete to, čo vás zaujíma a že sa so mnou podelíte o váš názor a skúsenosti v komentároch. A ak to chcete urobiť v tajnosti, prípadne by ste ma radi kontaktovali z iného dôvodu, napíšte mi e-mail na adresu nutriholicka@gmail.com.

JUDIT

2 thoughts on “Niečo o mne

  1. Dobrý deň,
    už pár rokov mám zistenú intoleranciu na laktózu a sacharózu a občas mi veľmi chýbajú sladkosti (koláče, zákusky, zmrzlina…).
    Budem vďačná, keď mi poradíte najvhodnejšie sladidlo (momentálne používam kokosový cukor, lebo sa v pečení správa a chutí najbližšie k trstinovému).
    Ďakujem veľmi pekne.

    Ruženka

    PS: Som nadšená z Vašich článkov!

  2. Náhodou som sa dostal k článku o MK, hlavne kyselina arachidonová. S radosťou konštatujem, že perfektnejší článok na túto tému som ešte nečítal. Super, som Vaším fanúšikom.

Pridaj komentár